★★★★★ klantbeoordeling 4,9/5 | 70+ reviews

Vragen? Bel ons! 070 350 2066

Persoonlijke begeleiding

Goed geventileerd & deels outdoor

Gratis personal trainingen

Voedingsadvies mogelijk

Over ons

Over ons2023-08-14T10:41:27+00:00

StatenSport, sinds 2013 dé fitnesslocatie in het Statenkwartier bekend om de laagdrempelige huiselijke sfeer en persoonlijke aandacht.

Binnen èn buiten trainen

Binnen in een sfeervol 19e -eeuws pand traint u in een hypermoderne fitness ruimte met de nieuwste toestellen van het merk Technogym. 

Maar ook buiten kunt u het hele jaar door bij ons trainen in onze overdekte, compleet ingerichte fitnesstuin.

Individuele training in warmtecabines 

Voor een meer individuele benadering wijzen wij u op onze Slimcab studio, cabines verwarmd met infraroodlampen. U voert liggend een doelgericht trainingsprogramma uit onder begeleiding van een instructeur. Na de work-out kunt u nog heerlijk ontspannen in een ozoncabine.

Sauna

Via de kleedkamers heeft u ook toegang tot de douches en de sauna. 

Groepslessen

U kunt kiezen uit een uitgebreid aanbod groepslessen. Wij bieden deze live zoals via Zoom, vanuit je eigen woonkamer.

Wanneer we weer volledig open mogen bieden wij bieden maar liefst 50 lessen per week zoals spinning, bodypump, Zumba, boxen en aerobics. De groepsleszaal is voorzien van een uitstekend ventilatiesysteem.

In de Yoga en Pilates studio verzorgen onze instructeurs maar liefst 35 lessen per week. Ook in deze zaal is een vernieuwd ventilatiesysteem aanwezig.

Fysiotherapie

In huis hebben we de expertise van fysiotherapiepraktijk Jacques Poppe. Een afspraak kunt u direct bij de praktijk zelf maken. 

StatenSport

De trainingslocatie in het Statenkwartier waar u welkom bent voor Fitness binnen èn buiten, Groepslessen en Yoga en Pilates lessen op ieder niveau.

Geïnteresseerd? 

Maak een afspraak voor een proeftraining of een proef-groepsles, of boek een gratis personal training inclusief lichaamsmeting. Zie de button op de homepage of kom langs op de Frankenslag 9.

NEEM DEEL AAN EEN LES DIE BIJ JOU PAST

Wij bieden maar liefst 50 lessen per week!

Ontmoet onze toppers

Gepassioneerde sporters

Dennis Bron
Dennis BronStatensport Owner
Rianne Heeringa
Rianne HeeringaManager Statensport
Sinds 2015 ben ik vol enthousiasme werkzaam als personal trainer en groepslesdocent. Ik verzorg onder meer de bodypump, indoor cycling en de 50-fit lessen. Tijdens mijn werk vind ik het belangrijk om zoveel mogelijk klanten te begeleiden naar hun doel. Hoe specifieker het doel hoe leuker het voor mij wordt!
Ik hoop je snel in een van mijn lessen te mogen verwelkomen.
Jochem Goosen
Jochem GoosenManager Statensport
Ik ben werkzaam als personal trainer bij StatenSport. Ik ben mijn hele leven al actief in de sport. Zo ben ik op jonge leeftijd begonnen met rugby en heb een aantal jaren in het Nederlands team gespeeld. Mijn passie in personal training is om mensen fitter te maken en samen doelstellingen te bereiken. .
Naomi Borghart
Naomi BorghartStatensport Fitness instructeur
Mijn naam is Naomi Borghart, 19 jaar en woonachtig in Den Haag. Ik ben spontaan, leergierig, gezellig, geduldig en bereid om met veel motivatie met jou aan de slag te gaan zowel als personal trainer als tijdens de groepslessen!
Solange Brenet
Solange BrenetStatensport Fitness instructeur
Ik ben bij StatenSport werkzaam als Fitnessinstructeur en Groepslesinstructreur. Ik geef oa Pump, HiiT trainingen, 50+ Fit, Cycle en Zumba. Deze lessen verzorg ik met veel enthousiasme en plezier. Naast mijn werkzaamheden bij Statensport geef ik ook op verschillende locaties groepslessen. Ik hoop je snel bij één van mij lessen te zien!!
Sam Willemse
Sam WillemseStatensport Fitness instructeur
Hoi! Mijn naam is Sam, de ‘een-na-jongste’ van het team. Ik ben sinds 2018 trainer bij Statensport maar ik sport zelf al vanaf 2014 op deze mooie club! Je kunt me vinden in de fitness, tijdens een ‘small group’ training of op de fiets bij mijn gezellige spinning les. Heb je nog een brandende vraag over mij, de fitness of over andere dingetjes? Spreek mij gerust aan, ik houd wel van een gezellig babbeltje. Tot snel!
Isis Hoekstra
Isis HoekstraStatensport Fitness instructeur
Veel weekend sporters kennen mij al maar ik zal me toch even voorstellen! Mijn naam is Isis. Ik werk al ongeveer 2,5 jaar bij Statensport met veel plezier. Ik ben ongeveer een jaar geleden afgereisd naar Bali om daar een YTT te doen (yoga teacher training) en sinds dien ben ik gestart met ook yoga geven bij Statensport. Daar ligt dan ook mijn passie, Sport, yoga en mindfulness. Ik zie er naar uit om jullie allemaal snel te zien en samen te kunnen trainen!
Patricia de Bruijn
Patricia de BruijnStatensport Fitness instructeur
Sinds 2018 werk ik bij StatenSport in het superleuke team. Begonnen achter de bar en al snel daarna ook als instructeur op de fitness vloer.
Ik vind het leuk om mensen te motiveren en ook resultaat te zien. Sinds vorig jaar geef ik bodypump en HIIT-groepslessen waar ik zelf ook heel veel energie van krijg!
Maria Pruijs
Maria PruijsBody & Mind
Ik ben Maria Pruijs en geef alweer meer dan 25 jaar met heel veel plezier alle soorten groepslessen. De laatste jaren vooral Yoga en Pilates soms een 50fit vervanglesje bij Statensport, omdat ik dit de gezelligste en leukste sportschool vind die ik ken met de allerliefste deelnemers.
Omar Pliego
Omar PliegoBody & Mind
I work as a Pilates instructor. My goal is to help people to get more consciousness about their body focusing on breath and movement.
Peter de Lange
Peter de LangeBody & Mind
Al een jaar of 20 is yoga een belangrijk deel van mijn leven. Na het afronden van de Iyengar Yoga opleiding ben ik nooit meer gestopt met leren over yoga. Het geleerde breng ik meteen met veel liefde in praktijk. Al vele jaren geef ik met veel plezier les bij Statensport.
Frederique Brinkerink
Frederique BrinkerinkBody & Mind
Hi allemaal! Ik ben Frédérique, en geef vooral Ground Control Pilates en Yoga. Het klinkt tegenstrijdig, maar ik heb jarenlang vechtsporten en martial arts gedaan. Juist door deze sporten heb ik geleerd hoe belangrijk een juiste ademhaling is en hoe je rustig, met precisie, bepaalde spiergroepen aan kan spannen of juist ontspannen. Ook ben ik fervent voorstander van het tegengaan van altijd maar zitten. en de houding die daarbij hoort.
Sabine Pronk
Sabine PronkBody & Mind
Ik ben bij StatenSport werkzaam als groepsles instructeur. Ik geef verschillende groepslessen en die presenteer ik wekelijks met veel plezier. Naast mijn werk bij StatenSport ben ik werkzaam als docent op een sportopleiding en heb ik mijn eigen bedrijf, Spsports, waar ik Bootcamp, personal training en sportvasten aanbied. Ik vind lesgeven en aan het bewegen krijgen van verschillende doelgroepen erg leuk en doe dit met veel plezier!
Kinga Sidor
Kinga SidorBody & Mind
Kinga Sidor geeft inmiddels 6 jaar 2-wekelijkse Yoga Lessen op Statensport. Een mix van actieve Hatha & Yin Yoga, waarin er even veel aandacht aan kracht trainen, ontspanning & bewustzijn wordt gegeven. Je lichaam goed leren voelen, respecteren en vanuit daar pas jezelf uitdagen – is waar Kinga je graag in mee neemt.”
Yolanda de Munck
Yolanda de MunckBody & Mind
Ik ben gecertificeerd yoga docent en geef sinds begin juni Yin Yoga bij Statensport. Ook verzorg ik prive lessen bij mensen thuis. Yin Yoga is voor mij de manier om dicht bij mezelf te komen en te blijven.
Ik vind het een voorrecht om mijn kennis en ervaringen met jullie te mogen delen.
Mi-Lan Woudstra
Mi-Lan WoudstraBody & Mind
Naast mijn werk als promovenda en docent Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit Leiden geef ik met veel plezier Broga bij Statensport. Nu ik weinig meer doe met mijn achtergond als danseres en dansdocent vind ik het heerlijk om te sporten en les te geven bij Statensport om mijn lichaam fit te houden, vooral na de geboorte van mijn zoontje 8 maanden geleden. Ik probeer altijd mijn enthousiasme over te brengen en iedereen het uiterste uit zichzelf te laten halen.
Tanya Nizhelska
Tanya NizhelskaBody & Mind
Ik ben Tanya en ik geef yoga lessen bij StatenSport. Mijn lessen zijn in de Vinyasa flow stijl met aandacht voor het ademen en goede lichaamshouding. In 2019 heb ik de formele opleiding afgerond en werd RYT 200 Yoga Alliance gecertificeerd docent. Ik geloof dat yoga echt voor iedereen is: voor elke leeftijd en elk lichaamssoort. Net als een APK voor jouw auto.”
Catherine Sturm
Catherine SturmBody & Mind
Ik ben Catherine Sturm, moeder van twee tieners. Mijn passie ligt bij het geven van yoga/ Borga lessen. Ik weet hoe ghoed het me doet als ik weer op mijn mat ben geweest. Er is niets mooiers als ik dat heerlijke gevoel aan anderen tijdens de lessen kan overbrengen.
Paola Smeets
Paola SmeetsGroepsles instructeurs
Voor een lange tijd fulltime in de ‘sport’ gezeten, geef nu alleen nog lesjes voor ‘erbij’. Vanaf mijn 4de al super sportief en dit is eigenlijk nooit gestopt. Daarbij ben ik een vrolijk, positief en enthousiast persoon. Ik blijf mij altijd verdiepen in gezondheid voor lichaam en geest, voor anderen en mijzelf.
Vivienne Lipman
Vivienne LipmanGroepsles instructeurs
Mijn naam is Vivienne, 29 jaar en kom uit Den Haag. Sport is zowel mijn hobby als mijn job. Ik wordt gelukkig van mensen motiveren in de sportwereld. Tijdens mijn leuke lessen bodypump en aerobics maken we er altijd zwetend een feestje van!
Edgar Vermaas
Edgar VermaasGroepsles instructeurs
Ik ben Edgar Vermaas, geboren in Den Haag, woon in Den Haag en werk als topsportcoördinator voor Den Haag Topsport. Jarenlang wedstrijden gereden als elite wielrenner en mountainbiker in binnen- en buitenland en sinds 2003 actief als spinning instructeur. Ik vind het leuk om met elkaar de sportieve grenzen op te zoeken binnen mijn lessen.
Mariëla Vogel
Mariëla VogelSlimcab
Mijn naam is Mariëla Vogel. Na jarenlang enthousiast bij de Slimcab Studio gesport te hebben, werk ik er nu met veel plezier als manager. Daarnaast ben ik zeer geïnteresseerd in de rol die voeding op je gezondheid heeft. Ik ben Sugar Challenge coach en kindervoedingscoach en volg een opleiding tot orthomoleculair therapeut. De combinatie van voeding en sport is zeer verrijkend.Een gezonde geest in een gezond lichaam!
Larissa Wallace
Larissa WallaceSlimcab
Larissa, werkzaam bij de slimcabstudio, waar ik met veel persoonlijke aandacht mensen help hun doelen te bereiken. Ik ben in 2006 opgeleid door een fysiotherapeut en diëtiste en gebruik deze combi sindsdien als figuurconsulente. Hopelijk tot snel.
Mirella Bakhuizen
Mirella BakhuizenSlimcab
Ik ben Mirella Bakhuizen. (45) Ik ben werkzaam bij Slimcab. Met veel plezier begeleid ik onze klanten bij het doen van hun oefeningen in de warmtecabine. Daarnaast hou ik van een leuk gesprek en geef ik graag tips voor een gezonde leefstijl.
Angelique
AngeliqueSlimcab
Hoi ik ben Angelique
Opgeleid in Wageningen als afslankconsulente
Ik werk ik met veel enthousiasme bij de slimcabstudio
Mijn passie is mensen te motiveren en ze bij hun doel te begeleiden om het beste uit zichzelf te halen en zelfs meer…!
Denise van Ewijk
Denise van EwijkSlimcab
Mijn naam is Denise van Ewijk, diëtist en sinds 2 jaar werkzaam bij de SlimCab. Mijn passie ligt bij voeding. Door mijn stages bij TeamNL korfbal in Papendal en de sportdiëtist van Ajax, leerde ik het ook echt toe te passen in de praktijk. Loop jij ook met vragen omtrent voeding en gezondheid? Dan kijk ik uit naar onze kennismaking
Floor Bronda
Floor BrondaSlimcab
Mijn naam is Floor Bronda en ik werk bij de Slimcab Studio. Bij Slimcab begeleid ik sporters in de warmtecabines. Ik luister naar de klanten en leg ze uit hoe ze de oefening moeten doen. Daarnaast weet ik veel over de My Wellness App, dus als je daar vragen over hebt, kun je bij mij terecht.
Liselore Cariot
Liselore CariotSlimcab
Ik ben Liselore Cariot (22) en ik werk bij Slimcab studio. Mijn doel is om door het stimuleren en coachen van de klanten in de cabine samen te werken naar een sportieve, uitgebalanceerde leefstijl. Ik sta altijd open voor een leuk praatje voor of na de training!

Wat vinden onze sporters?

Fijn om te sporten in de tuin
Mooi opgeknapt, fijne trainers en veel keus in lessen. De buitenlessen in de tuin en op het pleintje voor de zaak zijn een groot voordeel nu er nog besmettingsgevaar is

Rebecca Hamer

Joined the gym in September and was made feel welcome straight away! As one of the few ‘foreigners’ going here and a non Dutch speaker they have made me feel at home and even thought me a few new words!
Lovely people, great trainers…looking forward to the reopening!

Carla Creegan

Goed uitgeruste sportschool met uitstekende begeleiding waar zelfs nu nog coronaproof gesport kan worden in de aanwezige tuin!

Tim Fransz

Bekijk ons laatste nieuws

Keep up!