Statensport geeft ruim 70 groepslessen per week verdeeld over 2 groepsleszalen. Daarnaast zijn bijna alle groepslessen te volgen via Zoom of On Demand

Aanbod:

PUMP

BODYPUMP is een barbell workout die is ontworpen om je strak, slank en fit te krijgen. De combinatie van wetenschappelijk onderbouwde bewegingen, motiverende instructeurs en geweldige muziek helpt je om veel meer te bereiken dan je in je eentje zou kunnen.

Club yoga

Club Yoga is een groepsfitnessprogramma gebaseerd op pilates, yoga en T’ai Chi. Tijdens de les vormen zes thema’s samen een geheel. Ademhaling en concentratie zijn thema’s waar de geest door wordt geprikkeld. Coördinatie, flexibiliteit en kracht vormen de drie thema’s die het lichaam prikkelen. Geniet van ClubYoga en beleef de ontspanning en inspanning.

Pilates 

Pilates is een fysiek fitnesssysteem dat in het begin van de 20e eeuw is ontwikkeld door Joseph Pilates, naar wie het is vernoemd. Pilates noemde zijn methode “Contrology”. Het wordt wereldwijd beoefend, vooral in westerse landen zoals Australië, Canada, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Hatha Flow Yoga

Hatha Flow Yoga is een zachte ontspannen vorm van yoga, waarbij rust centraal staat. Door middel van diverse oefeningen, houdingen en ademhalingsoefeningen leert men lichamelijk en geestelijk te ontspannen. Deze les duurt 60 minuten, is geschikt voor alle niveaus.

BBB les (benen, billen en buik les)

Wil jij werken aan strakke ronde billen? Slankere benen en een ijzersterke core? Dan is de BBB les van Solange echt iets voor jou! Ben jij klaar voor 30 min knallen neem dan snel deel aan deze dymanische les.

Iyengar Yoga

Iyengar Yoga is een actieve yoga vorm waarbij staande, zittende, omgedraaide en liggende houdingen worden afgewisseld. Iyengar Yoga zorgt er voor dat het hele lichaam sterk, flexibel en gezond wordt en blijft.

Astanga Yoga

Astanga Yoga is een vorm van beweging die bestaat uit een systeem van oefeningen om beheersing te verkrijgen over de geest en het lichaam. Yoga is vooral een populair middel om te onthaasten of stress te verminderen. Daarnaast wordt aan de technieken ook een gunstig effect toegeschreven op het zenuwstelsel de klieren en andere belangrijke organen en er treedt in het algemeen een versoepeling van het lichaam op.

Zumba

Zumba is een combinatie van latin- en dansbewegingen op swingende en opzwepende Latijns-Amerikaanse muziek. De Ideale manier om vrolijk en energiek je lichaam fit en strak te trainen.

Yin Yoga

In deze vorm van yoga kom je doormiddel van ademhalingstechnieken in verbinding met je lijf. Door deze technieken zul je de plekken ontdekken waar je spanning vasthoudt. Onder begeleiding van de instructeur zul je deze spanning leren ontspannen.

Bodyshape

Bodyshape is een les die bestaat uit dansoefeningen en spierversterkende oefeningen waarbij kracht en conditie elkaar afwisselen. Je zult zowel fysiek als mentaal worden uitgedaagd tijdens deze gevarieerde les.

Vinyasa Flow Yoga

In deze yoga vorm zijn de bewegingen tussen de traditionele yoga houdingen net zo belangrijk als de houdingen zelf. Het is een dynamisch stijl waarbij de ademhaling centraal staat. Tijdens de les wordt de nadruk gelegd op jou individuele flexibiliteit, kracht en lichaamsbewustzijn.

Lessen voor de gevorderde sporter:

HIIT

HIIT is een interval training van 30 min op een hoge intensiteit waarbij het hele lichaam doormiddel van afwisselende oefeningen getraind wordt. De oefeningen verschillen elke training en zullen zowel uw kracht, conditie en balans op de proef stellen.

Broga

Broga is ontwikkeld op de mannelijke anatomie (maar ook zeker geschikt voor vrouwen), een fysiek intensieve training gericht op het verbeteren van de flexibiliteit, opbouw van kracht, uithoudingsvermogen & mobiliteit. Deze les kan helpen bij het voorkomen en verminderen van blessures en kan uw prestatie bij andere sporten verbeteren. Deze les duurt 45 minuten, is geschikt voor alle niveaus en deze les wordt gegeven via onze live online zoom omgeving en ‘on demand’ MywellnessApp.

Lessen voor iedereen boven de 50 jaar jong:

50fit

De eerste 30 min van deze les bestaat uit een simpele aerobics choreografie waarbij de conditie, moteriek en coordinatie op de proef worden gesteld. Daarna zal op een veilige en verantwoorde manier worden gewerkt aan de sabilteit en kracht van het lichaam.